Antenne installation, digital tv antenne installation

DIGITAL TV ANTENNE INSTALLATION

Den digitale tv antenne installation i boligen er blevet mere og mere avanceret i forbindelse med der tilsluttes fjernsyn i flere rum. Men det er ikke kun antallet af tv i boligen, men kravet fra den tv-udbyder der levere tv-signalet til fjernsynene.

De mange forskellige udbydere af tv-signal har forskellige måder at håndtere udsendelsen på, som f.eks. bokser, som kræver et boxer kort ( CA modul (CAM) ) og digital antenne. Andre leverandør som Stofa kræver blot en kabling fra en fordeler ud til alle fjernsyn.

Antennefordeler, tv signal fordeler antenne

Gå til tilbud >>

Antenne fordeleren laves i forskellige størrelser alt efter antallet af tilslutninger. Tilslutningen foregår med en f-connector, som spændes fast til tilslutningen, hvorved der skabes en forbindelse og fordeling af signalet.

F-connectoren er et lille stik med en møtrik, hvorpå f-connectoren skrues fast rund om kablet, og kobberlederen i antennekablet efterlades ren med en lille overlængde. I den overlængde vil signalet sendes igennem. Det er vigtigt at skærmen i antennekablet bukkes tilbage rundt om kablet, således skærme rør f-connectoren, og samtidig skaber et gevind.

Antennekabe, TV Antenne

Gå til tilbud >>

Det er vigtigt at vælge det rigtige antennekabel, så tv-signalet sendes helt ud fra fordeleren til fjernsynet, dog er det mest anvendte antennekabel 5-7mm. Det vigtigt at købe det rigtige antennekabel, således at antennekabel som anvendes indenfor er beregnet til indendørs brug og ligeledes antennekabel som anvendes udenfor/i jord er beregnet til dette.

Afslutningen af antennekablet kan ske i en LK Antenneudtag eller med et coax stik (Oftes et HAN stik ved fjernsynet). Oftes spares antenneudtaget væk, da det er billigere blot at fører kablet helt op til fjernsynet, og montere et antennestik direkte fra kablet til fjernsynet. Det er ligesom f-connectoren vigtigt at skærmen forbindes med stikket, således at evt. støj ikke går i kobberlederen, men i skærmen, hvor der ikke føres et tv-signal.

Antenne tv installationen udføres idag som en stjerne forbindelse, hvor der føres et antennekabel fra fordeleren ud til hvert rum hvor der anvendes et fjernsyn.

Herunder er en liste over de mest anvende materiel til en digital antenne tv installation.

AntennefordelerGå til tilbud >>Fra 55,- DKK
AntennekabelGå til tilbud >>Fra 7,50 DKK
F-connectorGå til tilbud >>Fra 7,50 DKK
Coax stikGå til tilbud >>Fra 11,- DKK
Antenneudtag, fugaGå til tilbud >>Fra 100,- DKK

elartiklen

Find test, anmeldelser og artikler om elmateriel, hvidevarer og meget mere på Elartiklen.dk - I samarbejde med anerkendte danske forhandlere finder vi de billigste priser på f.eks. KitchenAid, Verner Panton Flowerpot bordlampe, Siemens TE712201RW EQ7 espressomaskine, Boremaskiner og mange flere