Lamper til badeværelset – Badeværelse lampe belysning

At vælge de rigtige lamper til badeværelset kan være en smagssag, men også en om sikkerhed, priser og design. Det vil være synd at vælge en billig lampe fra Ikea eller byggemarked til et lækkert nymoderniserede badeværelse, når designerlamper på nuværende tidspunkt kan købes på internettet på tilbud til udsalgspris.

Lamper badevaerelse belysning

 

I badeværelset er det en god ide at vælge en lampe eller spot, som grundbelysning – men lampen over spejlet er en mere vigtig detalje, som sætter prikken over i’et. Mange kvinder bruger utrolig meget tid foran spejlet med at pynte sig, og derfor er lyset foran spejlet utrolig vigtig.

Valg af lamper til badeværelset, ip-klasse og vådrum?

I valget af lamperne til badeværelset er det vigtigt at huske på det miljø lampen sidder i. Det miljø som hersker i badeværelset badeværelset kan være utrolig fugtigt, og vandet er både ved håndvasken og i bruseren. Lamperne sidder derfor i et miljø, hvor de er i tæt kontakt med elektrisk ledende væsker og dampe, hvilket gør lamperne skal være godkendt til dette, så risikoen for elektrisk stød og kortslutninger minimeres.

Sikkerhedsstyrelsen har derfor udarbejdet og opdelt badeværelset i forskellige zoner, som giver en standard for hvilke elektriske materialer der er tilladt at opsætte i zonerne. I standarden er angivet fire zoner, som beskriver risikoen for kontakt med vand.

  • Område 0 – Denne zone er direkte kontakt med vand, hvilket vil sige indvendig i bruseniche, badekar mv.
  • Område 1 – Denne zone er tæt op af direkte kontakt med vand, og er derfor i den yderste del af område 0. Zonen er mere end 60 centimeter fra bruseren og dermed vandet.
  • Område 2 – Denne zone ligger også i forbindelse af område 1, og er derfor mere en 60 centimeter fra område kanten, og over 2,25 meter fra gulv.
  • Område 3 – Denne zone er vurderet som det resterende af badeværelset, og dermed lofter og vægge.

Hvis du er i tvivl om de forskellige zoner, anbefales det at tage fat i din lokale elektriker, eller undersøge mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Zonerne stiller krav til tætheden af de materiel og dermed lamper, som monteres i områderne. Tætheden beskrives som en IP-klasse, og indenfor lamper er de mest anvendte IP-numre IP67, IP44, IP24 og IP20.

  • IP67 kapsling – Dette armatur må bruges alle steder, da lampen er vandtæt, så vandet ikke kan komme i forbindelse med elektriciteten. Dermed kan denne type anvendes i brusekabiner, og i loftet over vådrum.
  • IP44 kapsling – Dette armatur kan tåle små mængder af vandstråler, og dermed sprøjt. Armaturet er derfor godkendt til montage i yderkanten af badekaret eller brusenichen.
  • IP24 kapsling – Dette armatur må monteres i område 2, og dermed indenfor 2,25meter.
  • IP20 kapsling – Denne kapslingsklasse er den mest almindelige lampe at montere i den resterende del af badeværelset., og dermed i lofter over 2,25meter fra gulvet.

Lamper til badeværelset i flot design

Cuba væglampe i mælke hvid

En simpel lampe med et tidsløst design, som passer ind i næsten alle badeværelser. Cube er i farven mælke hvid, med en E14 lyskilde.

Cuba er formet som en klokke, og vil give et flot lys over et badeværelsesspejl.

Cuba væglampen koster vejledende 560,- kr. men kan købes til 476,- kr. hos Billigvvs.dk

Cuba væglampe i mælke hvidt glas
Cuba væglampe i mælke hvidt glas

Køb Cuba væglampe her

Fabbian Ice Cube Loft/Væglampe Klart Glas Krom
Ice Cube Loft/Væglampe fra Fabbian

Køb Ice Cube her

Fabbian Ice Cube Væg/Loft

En virkelig flot lampe fra det italliensk design udformet som en isterning i klar krystal glas med GU10 230V stop.

Ice Cube spot er perfekt som lampe over spejlet, og giver et virkelig flot og kraftigt lys, så det bliver lettere at barberer sig og lægge makeup.

Fabbian Ice Cube koster vejledende 1.199,- kr. men kan købes på tilbud til 1.075,- kr.

Ice Cube fåes i i klar, frosted og sort.

Bari væglampe i mælke hvid

Som Cuba væglampen, er Bari lampen ligeledes tidsløst i sit design, og passer til næsten alle badeværelser. Bari væglampen er formet som en cylinder, og vil se rigtig godt ud ved siden af et badeværelsesspejl.

Bari er den perfekte lampe til montage 3/4 af badespejlets længde. Derved giver væglampen en perfekt lysspredning, så arbejdet foran spejlet bliver mindre anstrengende for øjnene.

Bari væglampen koster vejledende 650,- kr. men kan købes til 548,- kr. hos Billigvvs.dk

Bari Væglampe Mælke hvid
Bari Væglampe Mælke hvid

Køb Bari væglampe her

Må du selv udskifte/sætte lampen op?

Ja, du må gerne udskifte eller opsætte din lampe i badeværelset, så længe det udføres efter producentens anvisninger. I baderum og badekar skal arbejdet dog udføres af en autoriseret el-installatør, da dette kræver større kendskab til elektricitet. Ved evt fejl kan følgerne af skader gøre at forsikringsselskabet ikke dækker, så vær derfor forsigtig, og tag en fagmand med på råd.

Lamper til badeværelset i flot design og billige penge mellem 500-1300 kr. Find den rigtige vådrums lampe til spejlet i badeværelset. Væglamper i vådrum

elartiklen

Find test, anmeldelser og artikler om elmateriel, hvidevarer og meget mere på Elartiklen.dk - I samarbejde med anerkendte danske forhandlere finder vi de billigste priser på f.eks. KitchenAid, Verner Panton Flowerpot bordlampe, Siemens TE712201RW EQ7 espressomaskine, Boremaskiner og mange flere